Vitaliteit op de werkvloer vanuit het hart – door Anita Verstappen

Vitaliteit op de werkvloer vanuit het hart

Vitaliteit is levenskracht, een overvloed aan energie. Zoals de natuur dit ook voor ons mens-zijn heeft bedoeld en in, voor en vanuit ons mag deze vitaliteit stromen,  het brandend verlangen gaan (be)leven en vanuit je hart je passie volgen. Immers ‘Zingeving maakt Gezond!’ en als lichaam en geest in een harmonie zijn spreken we van een optimale vitaliteit.

Het leven in onze maatschappij is tegenwoordig voornamelijk gericht op groei & bloei, alles moet groter, meer, sneller.  Als we de juiste individuele balans niet borgen dan leidt dit tot uitholling en stagnatie ook wel in moderne taal een burn-out genoemd.  Het leven draait om een balans tussen inspanning en ontspanning, dat is het meest krachtige vertrekpunt tot optimaal functioneren. En niet enkel de balans maar een juiste cadans (lees; beweging) vinden tussen deze twee uiterste.

Samen met een team van professionals werk ik voor organisaties die aan de slag willen met vitaliteit. PreventiVIO  is een kleine krachtige regionale organisatie van zzp-ers met passie. Op het gebied van Bewust Zijn, Bewuste Voeding en Bewust Bewegen heeft elke P-zzp-er zijn eigen specialiteit en kwaliteiten, wat totaal een groot pallet aan mogelijkheden biedt. We leveren maatwerk omdat geen enkel individu dezelfde aanpak nodig heeft. We hebben korte communicatielijnen omdat we een gesprek aangaan van ‘hart tot hart’. We werken vanuit verbinding en niet vanuit ‘het verhaal’, de mens in de organisatie staat in alle diensten centraal. Waarmee we tevens de teamspirit kunnen te versterken, buitensporig ziekteverzuim en verlies in productiviteit kunnen voorkomen, wat leidt tot een hoge(re) bedrijfsproductiviteit en betrokken, bevlogen medewerkers en niet onbelangrijk een gezond en vitaal regionaal werk/leefklimaat.

Anita Verstappen

https://www.linkedin.com/in/anitaverstappen/

www.preventivio.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *