OVER BENVITAAL
Je vitaal voelen, dat gunt benVitaal iedereen. Daarom werken wij er iedere dag aan om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van een goede gezondheid en leefstijl. Zie je dat in? Dan ben je bereid om zelf de regie hierover te nemen. Door mensen intrinsiek te motiveren om actief te werken aan een gezonde leefstijl, helpen we mensen zich gelukkiger te voelen en beter te functioneren.

benVitaal ondersteunt mensen bij het verbeteren van vitaliteit, inzetbaarheid en leefstijl. Dat doen we vanuit verschillende invalshoeken: het bedrijfsleven, de fitnessbranche en de particuliere markt.

Een greep uit onze diensten:

  • Bedrijfsfitness
  • Beweegprogramma’s
  • Leasefiets
  • Vitaliteitsprogramma’s
  • Inzetbaarheidstrajecten
  • Loopbaan coaching
  • Workshops en opleidingen
  • … en meer!

benVitaal is ontstaan vanuit twee Limburgse organisaties die in 2001 enthousiast samen aan de slag gingen met de fiscale bedrijfsfitnessregeling. Één vanuit de vraag van fitnesscentra, de ander vanuit de behoefte van werkgevers. Beide met één doel: zoveel mogelijk mensen aan het fitnessen zien te krijgen onder gunstige financiële voorwaarden.

Al snel vonden deze twee clubs elkaar. Zij fuseerden tot benVitaal. Daarmee was benVitaal marktleider voor bedrijfsfitness in Zuid-Nederland. De droom? Meer mensen bereiken. Daarvoor moest de visie breder: het gaat namelijk niet alleen om fitness. Het gaat ook niet om sporten of bewegen. Het draait om de basisvraag: ‘Hoe kan ik zelf werken aan mijn gezondheid en leefstijl?’ Zo kwam de missie van benVitaal tot stand:

Zoveel mogelijk mensen het belang van een gezonde leefstijl en vitaliteit zelf laten inzien en daar actief aan werken.

BENVITAAL ALS PARTNER VAN NETWERK VITAAL LIMBURG
Deze missie geldt uiteraard ook voor onze eigen medewerkers. Zo stellen wij de juiste faciliteiten ter beschikking om letterlijk in beweging te komen maar zetten we ook in op het figuurlijk in beweging brengen medewerkers zodat wij ook zelf blijven werken aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Jaarlijks organiseren we voor onze medewerkers veel activiteiten in het teken van sportiviteit, zoals ons jaarlijkse padel toernooi, maar ook zeker in het kader van gezelligheid en werkgeluk, denkend aan een schilder workshop of een spelletjes avond.  Daarnaast proberen wij jaarlijks aan een sportief evenement deel te nemen waarbij een maatschappelijk doel gekoppeld is zoals het prominenten roeitoernooi bij MWC Maastricht, dat in 2022 in het teken stond van Stichting de Gouwe, of  we duiken met enkele collega’s de Maas in voor het event ‘Swim to Fight Cancer’ van het KWF.