Maandelijks organiseren wij speciaal voor Limburgse werkgevers HR-meetings. Kijkjes in de HR Keuken | InterActieve meetings | Kennissessies.

Je bent van harte welkom om ook deel te nemen aan een van onze HR-meetings. Maandelijks organiseren we op wisselende locaties door heel Limburg kleine en grote meetings & events. Geef je gegevens door & je ontvangt direct de uitnodigingen om deel te nemen.

Kijkje in de HR Keuken bij Aevitae

Terugblik van het kijkje in de HR keuken bij Aevitae waarin ze hun Vitaliteitsverhaal delen. Samen met het HR-team en de Vitalogen. Dank aan Judith Kochen, René Lipsch, Dave Kersemakers, Miranda Caron en Wouter Beneken voor deze inspirerende middag.

Bij Aevitae hebben ze hun eigen route naar een vitale organisatie ontwikkeld. Meer aandacht voor vitaliteit leidt tot minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en meer werkgeluk. Ze helpen niet alleen andere bedrijven en organisatie daarbij. Maar nemen daarvoor op hun eigen werkvloer voor de eigen meewerkers daarin ook het voortouw.

Ze lieten de deelnemers kennismaken met:
▪️ De VR-bril experience.
▪️ De toegevoegde waarde van Vitalogen binnen de organisatie.
▪️ De samenwerking met de andere NVL-partner OperaSana.
▪️ Toelichting op de Bedrijfszorg van Aevitae.

Kijkje in de HR Keuken bij Personato

 • Persoonlijke kennismaking-tafel, onder het genot van een hapje en drankje.
 • Het Vitaliteitsverhaal van Personato. Winnaar Awards Vitaal Werkgeverschap Limburg 2023 – categorie MKB.
 • Inspirerende kennissessie over vitaliteit van Hein Heijen.
 • Rondleiding langs de Droomkamers. Een onderscheidend, verrassend en op neuromarketing en beïnvloedingspsychologie gebaseerd concept.

Kijkje in de HR Keuken bij MOSA. Tiles Maastricht

 • Vitaliteitsbeleid MOSA: de aanpak, uitdagingen en successen.
 • Rondleiding door de fabriek.

Interactieve Kennissessie bij Yogaplace.

 • Vitaliteitsbeleid gaat verder dan ‘slechts’ met korting sporten, een lunch-wandeling en gratis fruit op de werkplek…
 • Hoe heb je als werkgever aandacht voor een holistische kijk op het welzijn van medewerkers?
 • Hoe ga je om met de verschillen in behoeftes, wensen en persoonlijke situatie van iedere medewerker?
 • Praktische verhalen van andere Limburgse organisaties die aandacht voor (mentale) ontspanning en weerbaarheid in hun vitaliteitsbeleid hebben opgenomen voor hun medewerkers.
 • Voorbeelden uit de praktijk hoe je dit überhaupt start, communiceert en uitrolt en structureel implementeert.
 • De voorbeelden uit de wetenschap en onderzoeksresultaten welk positieve effecten deze holistische programma’s hebben.
 • Inspiratie over het totale aanbod en hoe je dit vertaalt naar aanbod op de werkvloer: (Bedrijfs)yoga, Yoga@yourdesk, Mindful bewegen, Corporate meditatie, Health & energise sessies, Ademwerk, Bewustzijnscoaching en veel meer.
 • Het zelf ervaren van bovenstaand aanbod in een prachtige en rustige setting in het monumentale pand ‘De Teekenschool’ in Sittard.
 • Kennis en ervaringen uitwisselen met Limburgse collega HR-managers.

NVL Partner-meeting

We kijken terug op een fijne en vooral ook constructieve meeting. De tips, betrokkenheid en eerlijke feedback maken dat we NVL steeds verbeteren en komen we stap voor stap dichterbij onze missie: Limburg als Vitaalste werkvloer van NL.  Gelet op de toegevoegde waarde voor onze partners breiden we in 2024 het aanbod van NVL-meetings verder uit.

Organisatie structuur
Tijdens de meeting werd tevens de beoogde nieuwe organisatie structuur van NVL 2024 besproken.

Bij NVL geloven we sterk in het krachtige samenspel tussen partners, waarbij we samen streven naar een gezondere en vitalere werkomgeving in onze prachtige provincie. Hierbij willen we Limburgse bedrijven en organisaties inspireren, informeren en activeren om meer aandacht te besteden aan vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid.

Hierbij zijn jullie kennis, ervaringen, tips en adviezen goud waard! En wat is er nou mooier dan dat we dat op een georganiseerde manier bij elkaar laten komen en daarmee ook borgen.

Werkgroepen
Ons voorstel is daarom om NVL te organiseren in een bestuur met daarbij verschillende werkgroepen waarin de partners actief zijn en zo samen verantwoordelijk zijn om het vitale Limburgse verhaal van de werkvloer verder uit te dragen. Met de aanwezige partners zijn we hierover al in dialoog gegaan echter vinden we het heel belangrijk om hierover met alle partners in gesprek te gaan.

Daarom organiseren we 2 teams-meetings waarbij we verdere invulling en vragen en opmerkingen zullen bespreken. Doel is om te komen tot een gedragen structuur voor alle partners. Iedereen ontvangt hier een persoonlijke uitnodiging voor.

Kijkje in de HR Keuken bij de GGD Zuid Limburg. 
Waarbij we werden meegenomen in het Vitaliteitsverhaal van de GGD (door Jeannette Claus en Githe Clermonts). Centraal stond de wijze waarop de GGD haar ambitie van gezondheidsbevordering niet alleen extern, maar ook intern richting hun eigen medewerkers weet te vertalen.

Ze vertelden hoe de thema’s vitaliteit en duurzame inzetbaarheid de afgelopen jaren een doorontwikkeling hebben gemaakt. En hoe een Week van de Vitaliteit uitgroeide tot het interne programma GGD in Balans.

We hielden het deze middag niet alleen bij een praatje, maar gingen ook over tot (inter)actie! Tijdens de In Balans Proeverij werd er kennis gemaakt met een greep uit het activiteitenprogramma van de GGD. Mooi om te zien hoe iedereen zo enthousiast meedeed.

Interactieve HR-meeting met Messcherp (Sjoerd Mooren).
Stressvermindering en gezondheidspreventie. De kracht en heilzame werking van koudwaterbaden en ademwerk. Werken aan mentale en fysieke vitaliteit. Praktijkvoorbeelden van o.a. VISTA college: hoe implementeer je dit op de werkvloer?

Informatieve HR-meeting bij Mijnmarketing.com
Employer branding & Vitaal Werkgeverschap.
Hoe zet je jezelf op de kaart als werkgever in de zoektocht naar nieuwe collega’s en het behoud van medewerkers. 

Kijkje in de HR Keuken bij AZL.
Winnaar van de Award Vitaalste Werkgever van Limburg 2022.
Wat is het Vitaliteitsverhaal van AZL VITAAL? 
Dave Kersemakers & Ilona Coenjaerds gaven uitleg, praktische tips en gaven een rondleiding binnen hun organisatie.

InterActieve HR meeting.
WEETING in samenwerking met Team-Focus (Inka Dautzenberg & Arend Lunenborg).
Al wandelend in gesprek en vitaliteits-tips uitwisselen en nieuwe tips ontvangen.

Kijkje in de HR Keuken bij VISTA college.
Het HR Vitaliteitsverhaal verteld door Frank Schoonbrood (coordinator VISTA VITAAL) & Eline Hermans (Senior adviseur HR).

Kijkje in de HR Keuken bij Sevagram.
Het HR Vitaliteitsverhaal verteld door Anouk van Ditmars (Vitaloog & Adviseur arbo & vitaliteit) en Roel Paulus (directeur HR).

Exclusieve partnermeeting | X-MAS
In samenwerking met Thermae 2000 (Pauline Verhoef) & SportsINN (Erik Royen).

Kijkje in de HR Keuken bij Thermae 2000.
Het Vitaliteitsverhaal verteld door Pauline Verhoef (commercieel directeur). In samenwerking met YogaPlace (Manon Simonis).

De eerste HR vakdagen…. hoe het allemaal begon!
Hybride-event bij de Rabobank 2021 | Vakdag bij Vaeshartelt (2019) | Vakdag bij Thermae 2000 (2018)