Limburgse bedrijven & organisaties die vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid op de kaart zetten.

Bij het uitreiken van de jaarlijkse Awards voor Vitaal Werkgeverschap Limburg draait het allemaal om het belichten van bedrijven en organisaties die zich inzetten voor het welzijn van hun medewerkers. Om samen deze inspirerende verhalen te delen, zodat anderen ervan kunnen leren en geïnspireerd kunnen raken.

Er zijn twee categorieën waarin bedrijven kunnen deelnemen, afhankelijk van hun bedrijfsomvang.

Maar ook hebben we Awards voor het meest innovatieve idee, zodat bedrijven die nog niet zover zijn in hun vitaliteitsbeleid, maar wel al veel waardevolle stappen hebben gezet, kunnen deelnemen. Deze ideeën verdienen het extra om onder de aandacht te worden gebracht.

Winnaars 2023: Personato, MeanderGroep, Herman Vaessen en MijnMarketing.com

Aanmelden is eenvoudig:

 • Er zijn twee categorieën: meer en minder dan 80 medewerkers.
 • Je vraagt via onderstaande button het deelnameformulier aan, deze ontvang je in je mailbox. Hierin zit een link die je toegang geeft tot de online vragenlijst.
 • Je kunt het deelname formulier t/m 14 juli aanvragen (dan sluit de mogelijkheid tot deelname).
 • Je neemt pas officieel deel als je ook de gevraagde info via de online vragenlijst in hebt gestuurd over jullie Vitaal Werkgeverschap. Dit kan t/m 31 augustus.
  • Daarin zit ook de vraag over het ‘vitale idee’. Waar je als organisatie dus voor geslecteerd kunt worden met een eigen Award!
 • Alle aanmeldingen worden door de vakjury* beoordeeld en er worden in beide categorieën bedrijven geselecteerd, die uiteindelijk kans maken op de Awards. Dit zijn volgens de vakjury de beste voorbeelden en vitale ideeën voor andere bedrijven en organisaties.
 • Deze geselecteerde bedrijven krijgen een bedrijfsbezoek in september.
 • Alle deelnemende organisaties ontvangen een terugkoppeling – in de vorm van het juryrapport – over hun ingestuurde gegevens. Zodat je als organisatie weet waar de kansen, verbeterpunten liggen, maar ook datgene waarmee je al (heel) goed op weg bent.
 • De uiteindelijke winnaars (als beste voorbeelden van 2024 van Vitaal Werkgeverschap en innovatieve vitale ideeën) worden tijdens het uitreiken van de Awards bekendgemaakt. Dit vindt plaats tijdens de HR VAKDAG: Vitaliteitsreis Live 24 op donderdag 17 oktober 2024.

Winnaars 2022: AZL & VANDAAG B.V.

Vitaal Werkgeverschap is een voortdurend proces dat alle aspecten van de werkomgeving omvat.

In de huidige tijd worden we geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van levensstijl, vergrijzing en veranderende verwachtingen van nieuwe generaties ten aanzien van hun werkgevers. Daarom is het van essentieel belang dat de maatschappelijke discussie over vitaal werkgeverschap blijft plaatsvinden.

Jaarlijks reiken we vanuit het Netwerk Vitaal Limburg de Awards voor Vitaal Werkgeverschap in Limburg uit. Dit alles draagt bij aan onze missie om van Limburg de vitaalste werkomgeving van Nederland te maken.

Dat zijn Awards voor klein en groot bedrijf die volgens de vakjury goede voorbeelden zijn.
Èn de Innovatie Awards voor het meest vitale idee. Ook voor klein en groot bedrijf.

Samen streven we ernaar om het welzijn van medewerkers te bevorderen en te laten zien hoe dit een positieve invloed heeft op bedrijven en organisaties in onze regio. Jouw deelname is dus zo belangrijk! Daarmee laat je zien wat er allemaal is aan goede initiatieven op de Limburgse werkvloeren. Doe dus zelf mee of nomineer een Limburgs bedrijf of organisatie om deel te nemen.

De Awards voor Vitaal Werkgeverschap Limburg worden jaarlijks in samenwerking met Ondernemen in Limburg georganiseerd.

Wil je iemand anders nomineren?

We kennen allemaal wel die ene persoon, dat bedrijf of die organisatie die bescheiden is maar waardevolle bijdragen levert aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

Als je zo’n bedrijf of organisatie kent, aarzel dan niet om ze voor onze Awards te nomineren. Het is heel eenvoudig, klik gewoon op de onderstaande knop en geef ons de naam van het bedrijf of de organisatie door.

Wanneer ze genomineerd zijn, ontvangen ze van ons een berichtje en vragen we hen of ze willen deelnemen. Vervolgens sturen we hen alle benodigde informatie om hun verdere gegevens in te sturen over hun Vitaal Werkgeverschap.

Doorgeven:

 • Jouw naam en organisatie.
 • Naam van de organisatie die je wilt nomineren en evt. mailadres + contactpersoon

Vakjury* Awards Vitaal Werkgeverschap Limburg:

De juryvoorzitter is Loek Vaessen. Loek is in het dagelijks leven werkzaam als coördinator Limburg Positief Gezond en eigenaar van zijn eigen bedrijf Get Innergized.

Loek begeleidt als voorzitter het hele proces van alle aanmeldingen en de uiteindelijke selectie van bedrijven en organisaties.

Deze selectie is in handen van René Lipsch, eigenaar van OperaSana. Gespecialiseerd in het meten en monitoren van vitale omgevingen beoordelen zij als onafhankelijke partij a.d.h.v. een checklist (selectieronde 1) en van relevante criteria (selectieronde 2) de organisatievitaliteit. 

De andere twee juryleden worden elk jaar op toerbeurt gekozen en worden gevraagd onder de winnende organisaties van voorgaande edities. Dit jaar zijn dat:

 • MeanderGroep | Esther Bakker | Projectmanager Meander Vitaal 
 • Personato |  Kristel van der Weerden | HR manager