Kennis en inspiratie opdoen bij collega HR managers en werkgevers!

Uitgerust aan je (werk)dag beginnen | Ontspannen medewerkers en een gezonde slaap.

 • Datum: dinsdagmiddag 5 juli.
 • Locatie: Thermae 2000
 • Thema: Uitgerust aan je (werk)dag beginnen | Ontspannen medewerkers en gezonde slaap.
 • Programma: in samenwerking met YogaPlace, MUMC+ | Project Healthy Sleep en RechargeLab.
  • 13.45-14.00 uur: Inloop en een ‘Vitaal welkom’ met het gezondste water uit de regio. Thermae heeft haar eigen water uit eigen bron, niet vervuild en 100% puur. 
  • 14.00-16:00 uur: Rondleiding achter de schermen bij Thermae 2000. Wat komt er allemaal (technisch) bij kijken om iedere dag alle gasten een ‘warm onthaal en een heerlijk dagje ontspanning’ te geven? We geven je een uniek kijkje achter de schermen waar normaal de deuren gesloten zijn.
   Daarnaast is er ook tijd voor kennis en verbinding. ‘Uitgerust aan je (werk)dag beginnen en hoe zorg je ervoor dat er ook nog voldoende energie over is om na je werk tijd te hebben voor privé. Oftewel die bekende ‘balans’. Kennis, actuele voorbeelden uit de praktijk van de Limburgse werkvloer en tips. 
  • 16.00-16.30 uur: Tijd voor persoonlijke vragen aan de (gast)sprekers en netwerken.
 • Deze meeting is speciaal voor HR managers, P&O, Arbo-dienst & Limburgse werkgevers.
 • Ticket kost 24,95 euro.
  • Wanneer je onze mailing ontvangt krijg je een extra promotiecode en betaal je slechts 9,95 euro. Heb je die mail niet ontvangen stuur dan even een mailtje naar info@vitaal-limburg.nl met je gegevens.
   Mocht het aanmelden via de button niet lukken, stuur ons dan ook even een mailtje. Dan helpen we je met alle liefde erbij.
  • Partners van Netwerk Vitaal Limburg kunnen kosteloos deelnemen (ontvangen een persoonlijke uitnodiging).

Uitgerust aan je (werk)dag beginnen:

Ons werk is een groot onderdeel van ons dagelijks leven. Door op en rond het werk aandacht te geven aan vitaliteit, draag je als werkgever aanzienlijk bij aan een gezonder en energieker leven van haar medewerkers, een lager ziekteverzuim en grotere duurzame inzetbaarheid.

Het is op dit moment belangrijker dan ooit medewerkers te helpen bij stress en druk op de werkvloer. Maar ook vice versa, want de thuissituatie heeft ook impact op de prestaties op de werkvloer. In ieders leven zijn er momenten van stress en meer druk. De mate waarin we stress ervaren is voor iedereen persoonlijk verschillend. Belangrijk is weerbaar te zijn in hoe je ermee omgaat en hoe je ervoor zorgt dat het uiteindelijk ook niet volledig bepalend in het (werk)leven wordt.

Dat betekent je lichaam & geest op voldoende momenten rust te geven. Iedere dag voortdurend ‘aan’ staan en je hoofd geen rust gunnen leidt er uiteindelijk toe dat jouw energie batterij opraakt, maar ook dat je minder weerbaar bent wanneer het druk is of bij onverwachte vervelende gebeurtenissen.

Ontspanning betekent niet automatisch ‘onderuit liggen op de bank’. Ontspannen kan op allerlei manieren. Tijdens het Kijkje in de keuken delen we kennis op dit thema, inzichten, onderzoek en een aantal praktische tips en voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk.

 

Uitgerust aan je (werk)dag beginnen is niet voor iedere medewerker een vanzelfsprekendheid. Waar de ene te maken heeft met invloeden in de thuissituatie heeft de ander te maken met uitdagingen op het werk. Ook voor medewerkers die met wisselende diensten werken is het belang van een goede nachtrust essentieel; het lukt niet iedereen van nature om daarin een goed slaapritme te ontwikkelen.

Het project Healthy Sleep van het MUMC+. focust op het optimaliseren van het werken in nachtdiensten. Zodat medewerkers weer meer energie ervaren en met plezier & aandacht er zijn voor de patiënt/cliënt. 

Kennis en inzicht over wat is überhaupt een ‘gezonde slaap’, ook voor medewerkers die geen nachtdiensten draaien, heel belangrijk. Want écht uitgerust aan je (werk)dag beginnen na een optimale kwalitatieve slaap is voor vele een uitdaging. En natuurlijk geldt dit ook voor de HR manager of werkgever zelf. Ook voor jullie is een kwalitatief goede nachtrust van levensbelang.

 

"Mens sana in Corpore Sano Een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Even een half uurtje een yoga-matje uitrollen tussen je bureau en dat van je collega?
Even 10 minuten mediteren op je bureaustoel terwijl je collega een discussie voert aan de telefoon?
Nee, dat zijn uiteraard niet de manieren om tijdens je werk even rust in je hoofd te creëren.
Daar is meer voor nodig en ook anders georganiseerd.

De kracht van meditatie is ongekend, steeds meer mensen willen het ervaren of in ieder geval eens kennis mee maken. Hoe zorg je dat je voor jouw medewerkers precies dát aanbiedt qua ontspanning en ‘rust in het hoofd’ dat zij het meeste nodig hebben, in een omgeving die bij hen past en op momenten die daarvoor het meest geschikt zijn?

(Bedrijfs)yoga en meditatie op de werkvloer kan in vele vormen ingezet worden. In het Kijkje in de Keuken voorbeelden van de Limburgse werkvloer waar deze manier van ontspannen succesvol op de werkvloer wordt toegepast.

 • Ticket kost 24,95 euro.
  • Wanneer je onze mailing ontvangt krijg je een extra promotiecode en betaal je slechts 9,95 euro. Heb je die mail niet ontvangen stuur dan even een mailtje naar info@vitaal-limburg.nl met je gegevens.
   Mocht het aanmelden via de button niet lukken, stuur ons dan ook even een mailtje. Dan helpen we je met alle liefde erbij.
  • Partners van Netwerk Vitaal Limburg kunnen kosteloos deelnemen (ontvangen een persoonlijke uitnodiging).