OVER THERMAE 2000
Bij Thermae 2000 kom je zowel fysiek als mentaal tot rust. Het thermale bronwater van Thermae 2000 komt uit diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen hebben gelegen en zit vol spoorelementen en mineralen.

De oprichters, fysiotherapeuten Dhr. Jaspars en Dhr. Verschuur, ontdekten onder het huidige Thermae 2000 bronnen op 381 meter diepte. De bronnen zijn afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland.

Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat géén cesium radioactiviteit bevat. Een unicum voor de wellnesswereld! Dat het water uit de Cauberg een bijzondere werking heeft, wordt bevestigd door het Duitse predicaat dat het eigen thermaal bronwater draagt: “Ursprungliches reines Wasser”.

Water met heilzame werking met effect op spieren en gewrichten. Naast 1200m3 heilzaam water, zijn er 9 sauna’s, 2 stoombaden en de mogelijkheid voor professionele massages. Daarnaast heeft Thermae 2000 een paramedisch team, waar naast de fysiotherapeuten allerhande verschillende disciplines werken, van diëtist tot ergotherapeut.

THERMAE 2000 ALS PARTNER VAN NETWERK VITAAL LIMBURG
Thermae 2000 is opgericht als kuuroord door twee fysiotherapeuten met het motto ‘Mens Sana in Corpore Sano’ wat ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ betekent.

Deze visie geldt niet alleen voor de gasten van Thermae 2000, maar juist ook voor haar medewerkers. Een gezond bedrijf begint bij de mensen die er werken. Het bevorderen en stimuleren van vitaliteit en gezondheid zit in het DNA van de wellness piramide op de top van de Cauberg verankerd.

Het warme thermaal water uit eigen bron ontspant spieren en gewrichten en laat de geest tot rust komen. In 2018 werd Thermae 2000 uitgeroepen tot Vitaalste bedrijf van Limburg en wij zien het als onze taak om ook andere organisaties vitaler te maken. Daarom zijn wij aangesloten bij Netwerk Vitaal Limburg, waar we als aanbieder van rust, ontspanning en leefstijlverbetering, verschillende opties voor medewerkers aanbieden. Alles met het uitgangspunt dat vitale medewerkers ontspannen en positieve medewerkers zijn.

Samen sporten geeft energie! We hebben diverse mogelijkheden van Yoga tot fietsteam en het leuke is dat dit echt verbinding geeft door de afdelingen heen. Daarnaast proberen we successen te delen via ons intern communicatiekanaal Speakap en ook mensen te betrekken bij het beleid door prestaties en doelen te delen. Geen hele hiërarchische structuur, maar juist betrokken medewerkers creëren op de werkvloer door bijv. een personeelsraad (Raad van Elf) te hebben die met initiatieven mogen komen op allerhande vlakken wel getoetst aan de gouden driehoek, komt het ten gunste van gasten-medewerkers-bedrijf?

Doen we al alles goed? Zeker niet, het is ene proces met learnings op de weg ernaartoe. Als je steeds een stapje vooruit zet, kom je uiteindelijk ook waar je wil zijn.