Finalisten bekend voor Award Vitaalste Werkgever
Dit jaar wordt voor het eerst de award voor de Vitaalste werkgever van Limburg uitgereikt. Een award die bijdraagt aan de missie van initiatiefnemer Netwerk Vitaal Limburg (NVL), om van Limburg de vitaalste werkvloer van Nederland te maken.
 Na lang juryberaad zijn de finalisten bekend. De juryleden die zich hebben gewaagd aan de voorselectie zijn Bas Diederen (winnaar Ironman), Loek Vaessen (coördinator Limburg Positief Gezond), Anabel Rodrigo Rama (manager HR bij NV LIOF), Jacques Amkreutz (Zorgcategoriemanager academische ziekenhuizen bij HAGO Zorg Vebego) en René Lipsch (Eigenaar OperaSana & Senior docent Health Hogeschool Zuyd). Er is gekozen voor een jury, waarin iedereen vanuit een eigen specialisme heeft kunnen beoordelen.
Drie niveaus van vitaliteit in de organisatie
‘We hebben de finalisten beoordeeld op een drietal niveaus, passend bij vitaliteit op de werkvloer.’ aldus Bas Diederen die als gezicht van de jury het woord mocht voeren. Op de eerste plaats is gekeken naar vitaliteit in de organisatie als geheel. Oftewel, heeft de organisatie vitaliteit verbonden aan een missie en dit uitgewerkt in een strategie inclusief financiën, communicatie en commitment van het management team. Daarna hebben we gekeken naar de aanwezigheid van een vitale cultuur met de elementen leiderschap, vertrouwen en werkgeluk. Tot slot is er gekeken naar het aanbod van interventies en vitale activiteiten.
Binnen de categorie “MKB” mochten we zo’n tiental inzendingen ontvangen en vanuit “groot bedrijf” ruim 15 inzendingen. Uiteindelijk was er maar plek voor drie finalisten per categorie. Binnen de categorie MKB zijn dit geworden: Vandaag, Viduro en Verzinkerij van Aert.Binnen de categorie van grote bedrijven zijn dit geworden Kindante, AZL en Vista College.
Loek Vaessen (juryvoorzitter): “Het is hoopgevend te horen dat er twee onderwijs organisaties genomineerd zijn, aangezien deze aan de wieg staan van vitaliteit van toekomstige professionals.”
De drie genomineerden per categorie zijn volgens ons het meest erin geslaagd om een vitale cultuur te verbinden met wat iedere medewerker nodig heeft om gelukkig het werk te kunnen uitvoeren.
Organisaties die zijn afgevallen scoorden veelal goed op het derde onderdeel doch lager maar missen nog de aansluiting met de eerste 2 niveaus. We hopen echter deze organisaties aan te moedigen om door te gaan met het verder ontwikkelen van vitaliteit en nodigen hen uit om bij het jaarevent te zijn.
Uitreiking tijdens Vitaliteitsreis Live 2022
Met de finalisten wordt deze zomer een filmpje opgenomen, waarin zij meer kunnen laten zien van hun vitaliteitsbeleid. In de eerste week van september zullen de filmpjes via WijLimburg worden verspreid. Ook worden de zes genomineerden persoonlijk bezocht door juryleden zodat de juryleden een goed beeld van de praktijk krijgen. Wie zich uiteindelijk dé Vitaalste Werkgever van Limburg mag noemen, wordt bekend gemaakt tijdens het jaarevent op 22 september bij Vista College in Sittard.
Facebook
Twitter
LinkedIn