Stressvermindering | Ademwerk en koude training voor medewerkers. 
 • Donderdag 25 mei aanstaande
 • In samenwerking met Messcherp
 • Locatie: PIT-ground, Poststraat 1, Sittard

Als organisatie heb je met verschillende uitdagingen te maken bij het helpen van medewerkers die stress ervaren om hun vitaliteit te verbeteren. Deze kunnen variëren van bewustwording van de medewerkers tot de beschikbaarheid van middelen en de cultuur van de organisatie. Het is belangrijk dat je als HR manager deze uitdagingen erkent en proactief handelt om stress en burn-out onder medewerkers te verminderen.

Wij willen je daarom van harte uitnodigen voor onze aankomende InterActieve HR-meeting over vitaliteit voor medewerkers. Tijdens deze sessie zullen we ons specifiek richten op het belang van het nemen van een koud bad en de heilzame werking van ademwerk.

Vitaliteit is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt binnen bedrijven en organisaties. 

Een gezonde en vitale medewerker presteert beter en heeft minder kans op ziekteverzuim. Daarom is het van belang om als organisatie te investeren in de vitaliteit van de medewerkers. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door medewerkers bewust te maken van de kracht van kou en bewuste ademhaling.

We organiseren deze HR-meeting in samenwerking met het team van Messcherp. Experts op gebied van koud waterbaden en ademhaling.

Praktische info:

 • Datum: donderdag 25 mei.
 • 14.00-16.00 uur.
 • Je bent vanaf 13.45 uur van harte welkom en tot 16.30 uur zorgen we voor een verfrissend drankje om samen na te praten en verder kennis te maken. 
 • Locatie: Messcherp: PIT-ground. Poststraat 1, Sittard
 • Deelname: € 24,95. 
 • Werkzaam als (interim) HR managers of medewerker met vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid?
  Je kunt nu met 20% korting deelnemen: stuur je gegevens naar info@vitaal-limburg.nl om de kortingscode te ontvangen.

Vitaliteit en de kracht van koud water 

Koud water heeft tal van voordelen voor het lichaam en de geest. Zo verbetert het de bloedcirculatie, vermindert het ontstekingen en versterkt het het immuunsysteem. Daarnaast kan het nemen van een koud bad helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Tijdens de sessie zullen we uitleggen hoe je deze voordelen integreert in het dagelijks leven van de medewerkers.

Sterk ademwerk

Daarnaast gaan we ook in op de kracht van ademhaling. Goed ademhalen zorgt voor meer energie, minder stress en een betere concentratie. Tijdens de sessie zullen we verschillende ademhalingsoefeningen behandelen en laten we zien hoe je deze oefeningen kunt integreren in je eigen (werk)leven en dat van de medewerkers.

De sessie zal interactief zijn, waarbij we verschillende oefeningen en demonstraties zullen geven. Don’t worry, alles is heel laagdrempelig en geheel vrijblijvend. We zullen wel de ervaring van koudwaterbaden geven, maar gaan niet geheel in een ijsbad.  Naast de eigen ervaring maken we ook vooral de vertaling naar de werkvloer. Hoe kun je deze middelen effectief inzetten om stress te verlagen bij medewerkers.

Verhalen uit de praktijk

Messcherp heeft voor medewerkers van het VISTA college diverse workshops en trainingssessies verzorgd. Laat je inspireren en informeren door de ervaringen van de medewerkers van VISTA die hun verhaal die middag zullen delen.

Tenslotte is er ruimte voor vragen en discussie, zodat je alle informatie krijgt die je nodig hebt om de vitaliteit van de medewerkers te verbeteren.

Praktische info:

 • Datum: donderdag 25 mei.
 • 14.00-16.00 uur.
 • Je bent vanaf 13.45 uur van harte welkom en tot 16.30 uur zorgen we voor een verfrissend drankje om samen na te praten en verder kennis te maken. 
 • Locatie: Messcherp: PIT-ground. Poststraat 1, Sittard
 • Deelname: € 24,95. 
 • Werkzaam als (interim) HR managers of medewerker met vitaliteit, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid? Je kunt nu met 20% korting deelnemen: stuur je gegevens naar info@vitaal-limburg.nl om de kortingscode te ontvangen.