Oproep aan alle leiders: ‘hoe gaan wij deze klus klaren?!’ 

In de afgelopen 25 jaar heb ik menig leidinggevende en medewerker tijdens coaching sessies uitgedaagd om de ratrace eens even stil te leggen en terug te gaan naar de essentie. Wat geeft zin en plezier aan het ‘werkend’ leven. Wat geeft genoeg energie zodat je na een werkdag niet uitgeblust op de bank ploft en ook niet af hoeft te tellen tot je pensioen.

ONZE VITALITEIT BLIJKT KWETSBAAR

Een veelal boeiende reis voor zowel de coachee als mij zelf met meer werkgeluk als eindbestemming. Nu is het echter het Corona virus wat deze ratrace stil legt en komt leiderschap in het algemeen maar ook vitaal leiderschap in een andere daglicht te staan. Onze vitaliteit blijkt kwetsbaar en angst en bezorgdheid gooien alles in een snelkookpan.

Als startend ondernemer ben ik uiteraard zelf stevig aan het balen dat alle workshops zijn afgezegd, de coachsessies alleen op afstand plaats kunnen vinden en alle events en salesgesprekken zijn geannuleerd. Een vrij lege agenda dus, terwijl er maar één ding door mijn hoofd gaat…..’hoe kan ik helpen’?

RASOPTIMISME

Aangezien ik zelf in een soort bad met optimisme tijdens mijn geboorte ben terecht gekomen en een allergie heb opgebouwd voor mijn eigen slachtoffergedrag lukt het mij niet om lang in een probleem te blijven hangen en is mijn hersteltijd redelijk kort.

Ik wil dan ook middels het schrijven van deze artikelen en concrete tips een beetje bijdragen aan het moraal en de inspiratie voor de (thuis) werkende leiders en werknemers.

MENTALE CAPPUCCINO

Zie het als een soort van mentale cappuccino om lerend de volgende fase in te gaan en vooral ook zelf tussen het thuiswerken en lekker vaak te fietsen.

Welke leider ben jij in deze crisis-tijd? En wat kenmerkt een krachtige leider? Je leest het hier: 
Free your mind.

Loek Vaessen | eigenaar Get Innergized en partner van Netwerk Vitaal Limburg
Loek@getinnergized.nl 

Facebook
Twitter
LinkedIn