Hoe maak ik als leidinggevende DI bespreekbaar bij medewerkers?

Duurzame inzetbaarheid (DI) en vitaliteit krijgen steeds meer aandacht binnen organisaties. HR en directie zet met alle goede bedoelingen acties in om medewerkers te stimuleren actief aan de slag te gaan met hun eigen inzetbaarheid. Maar hoe zorg je er nou voor dat die medewerkers die het juist echt nodig hebben ook gaan deelnemen aan de programma’s die worden aangeboden? Deze workshop is speciaal ontwikkeld om antwoord te geven op die vraag!

benVitaal

Het aanbieden van sec preventieve onderzoeken of het sec aanbieden van faciliteiten is onvoldoende gebleken om de doelgroep die dit het hardste nodig heeft duurzaam inzetbaar te krijgen. Als voorbeeld noemen we het bewegen. Medewerkers die niet willen sporten zullen dit ook niet doen door de faciliteiten hiervoor aan te bieden. Deze groep medewerkers mist (nog) het Persoonlijk Leiderschap om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen inzetbaarheid en leefstijl. De inzet van benVitaal zorgt ervoor dat deze medewerkers in de toekomst wel verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leefstijl. Pas dan zullen de aangeboden interventies en faciliteiten ook daadwerkelijk door deze medewerkers benut worden. Middels deze individuele, vraaggestuurde aanpak worden de grootste resultaten bereikt.

De workshop

De workshop ‘DI in de hiërarchie’ geeft managers en leidinggevenden een beter beeld van de betekenis en het belang van duurzame inzetbaarheid en geeft hen een voorproefje van hoe je middels de technieken van motiverende gespreksvoering duurzame inzetbaarheid bespreekbaar kunt maken op de werkvloer. Deze technieken kunnen worden toegepast tijdens functioneringsgesprek of in de dagelijkse omgang met collega’s. Immers, een directe leidinggevende of collega kent vaak de persoonlijke achtergrond en het karakter van collega’s en heeft vaak inzichtelijk welke medewerkers een verbeterde inzetbaarheid het best kunnen gebruiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn