We moeten in Nederland steeds langer doorwerken. Mensen die geboren zijn in 1971 moeten door tot 68 jaar. Geboren in 1981, dan is je pensioen pas bij 69 jaar. En de jongere generatie zal pas na hun 70ste met pensioen kunnen. Dat heeft gevolgen. CBS heeft uitgerekend dat misschien wel een kwart van de mannen voor de pensioendatum arbeidsongeschikt is.
Voor mensen met een zwaar beroep zijn werkzaamheden op hogere leeftijd niet altijd goed vol te houden. En preventie is beter dan genezing.De Mens 2.0Middelen die de mens ondersteunen bij dagelijkse handelingen zijn een uitkomst. Het Exoskelet is hier een mooi voorbeeld van. In het item van Nieuwsuur zie je hoe het skelet de techniscus bij Transavia ondersteunt. Dagelijks staat hij met zijn armen omhoog met een schroevendraaier boven zijn hoofd te werken. Het Exoskelet verlicht werkzaamheden waarbij de armen intensief gebruikt worden. Waardoor vermoeidheid vermindert en blessures minimaliseert. Daarmee verhoogt het skelet kwaliteit en efficiëntie en zorgt dat werknemers langer en prettiger kunnen werken.Benieuwd naar dit Exoskelet?
Ruud Hanssen van Health2Work demonstreert tijdens ons event op 17 september de middelen die bijdragen aan een gezonde en efficiënte werkomgeving.
* Foto www.health2work.nl

Meld je dus vandaag meteen nog aan!
Dit evenement is speciaal voor (HR)managers en directies van bedrijven en organisaties met een bedrijfsomvang van minimaal 25 medewerkers.
Stuur een mailtje naar info@vitaal-limburg.nl en ontvang de persoonlijke link om aan te melden incl. kortingscode.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn