Jacques Amkreutz | Zorgcategoriemanager bij Hago Zorg.

Jacques is een van de juryleden van onze Award voor Vitaalste Werkgever van Limburg 2022.

“Voor mij betekent vitaliteit een goede balans tussen het hebben van een fijne relatie en een mooi sociaal netwerk met inspirerende mensen.

Maar ook een gezonde levensstijl met aandacht voor gezonde voeding, veel beweging, voldoende slaap en rust.  Een fijne werkplek, waar je je talenten in kunt zetten en tevens passend bij de waarden die je belangrijk vindt.  Het hebben van een financieel gezonde situatie waarin de balans tussen inkomen en uitgave goed is.”

PERSOONLIJK VITAAL LEIDERSCHAP

🟢 “Ik besteed hier persoonlijk veel aandacht aan en zou hier pagina’s over vol kunnen schrijven. Ik ben me in ieder geval ontzettend bewust van mensen waar ik energie van krijg en die zoek ik graag op.

🔵 Als het gaat om gezondheid beweeg ik iedere dag (liefst en meestal buiten) en ben ik momenteel in triatlon-training. Dat combineer ik met gezonde voeding en dat realiseer ik door een goede planning: een keer per week boodschappen en probeer zoveel mogelijk te koken met verse producten.

🟠 Intermittent fasting maakt deel uit van mijn dag en ik slaap in een redelijk vast ritme 8 uur per nacht.

🔴 Tenslotte aandacht voor persoonlijke ontwikkeling; ik wil elke dag opnieuw leren: dat doe ik onder andere door deel te nemen aan 365 dagen succesvol”

VITAAL WERKGEVERSCHAP

“Het is wellicht een open deur, maar het zijn de mensen die voor organisaties het verschil maken.
Ik heb het er laatst nog met een vriend over gehad dat werkgevers en medewerkers hier nog meer verantwoordelijkheid in mogen pakken.

Aan de andere kant vind ik overigens dat het individu dat ook mag doen, want het echte verschil maak je natuurlijk uiteindelijk zelf. Gisteren was ik op een netwerkbijeenkomst in het ziekenhuis en daar werd het me weer duidelijk: het zorgstelsel zoals we het nu hebben is niet houdbaar.

Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het ontzettend belangrijk dat werkgevers hier een rol in pakken!”

Besteden jullie als werkgever aandacht aan vitaliteit & werkgeluk bij jullie medewerkers?

Meld je dan aan voor deelname aan de Award voor de Vitaalste Werkgever van Limburg 2022!

Facebook
Twitter
LinkedIn