Tijdens de week van de vitaliteit op het jaarevent van Netwerk Vitaal Limburg werden MeanderGroep Zuid-Limburg (Groot bedrijf) en Personato (MKB) uitgeroepen tot de werkgevers, die dit jaar het beste voorbeeld lieten zien op gebied van Vitaal werkgeverschap in Limburg. Meander in het bijzonder vanwege zijn totaalaanpak en transparantie, waar de eigen regie van medewerkers maximaal ontwikkeld wordt en Personato werd door de jury geroemd vanwege de koppeling tussen vitaliteit en ontwikkeling.

‘Een fantastische kroon op ons werk!’ geeft Inge Versleijen van Personato aan. Ik ben hier heel blij mee. Zeker ook in de wetenschap dat ik anderen kan inspireren met ons beleid.  Ook MeanderGroep Zuid-Limburg is zeer blij met de titel. Wij zijn een zorgorganisatie en weten dat het altijd gaat om de totale mens. Je kunt de medewerker niet loskoppelen van de mens en zo vliegen wij dit ook aan. Het is belangrijk te weten wat mensen drijft en vanuit welke waarde wij het welbevinden van onze cliënten en medewerkers centraal stellen. Bij Personato is ontwikkeling een belangrijk thema. Mensen die zich kunnen ontwikkelen, worden daar blij van en blije mensen, dragen beter bij de organisatiedoelstellingen. “Een simpele wetenschap, maar hier zouden werkgevers nog veel meer gebruik van kunnen maken”, aldus Inge.

 

NIEUW: Innovatieprijs in Vitaliteit
Nieuw dit jaar was de innovatieprijs in vitaliteit. Deze is uitgereikt aan werkgevers met het meest innovatieve idee. Voor het MKB ging deze prijs naar MijnMarketing, die een eigen model Vitaal werken, leven en samenzijn hebben opgezet. Voor de grote bedrijven was deze award weggelegd voor Herman Vaessen, die prachtig lieten zien hoe duurzaamheid in brede zin aan bod kwam.

Loek Vaessen (Limburg Positief Gezond en juryvoorzitter): dit jaar was het natuurlijk de 2de keer dat we dit hebben mogen doen en hebben we veel meer aandacht gegeven aan een uitgebreid juryrapport met terugkoppeling voor alle genomineerden. Ook de bedrijven die hadden ingeschreven en helaas net niet genomineerd waren, hebben de mogelijkheid gehad om te leren waarom zij niet genomineerd waren en waar ze verder mee aan de slag kunnen. Aan de selectieprocedure en het meten van de werkgeversvitaliteit is dit jaar extra veel aandacht gegeven via de methodiek van OperaSana.

Vitaliteitsreis LIVE
Zo’n 200 aanwezigen genoten donderdag 28 september van de uitreiking van de Vitaliteitsawards, als slot van de Vitaliteitsreis LIVE, de 6 de editie van het jaarevent van Netwerk Vitaal Limburg. Van ijsbaden en ademwerk belevingen tot een sessie ongewenst gedrag op de werkvloer, klankschalenworkshop of een les in het opbouwen van een sterk werkgeversmerk. Alles passeerde de revue. Pauline Verhoef (voorzitter van NVL): “Toen Netwerk Vitaal Limburg werd opgericht in 2017, vanwege oplopende krapte op de arbeidsmarkt en de demografische ontwikkelingen was vitaliteit op de werkvloer nog relatief onbekend. Nu 6 jaar later, weet iedereen wel dat het belangrijk is en dat we er niet omheen kunnen. Al blijft het voor velen een ongrijpbaar iets. En juist dat is onze drijfveer om het onderwerp zo concreet mogelijk te maken.”

Facebook
Twitter
LinkedIn