LWV en Netwerk Vitaal Limburg bundelen krachten voor een gezond Limburg.

Nu stressklachten en burn-out steeds meer de overhand krijgen en de pensioenleeftijd steeds hoger wordt, is vitaliteit binnen organisaties belangrijker dan ooit. Een gezonde leefstijl en werkgeluk zijn thema’s die steeds meer aandacht krijgen. Maar hoe pak je dit aan binnen jouw organisatie? Hoe ga je van strategie tot implementatie op de werkvloer en waar begin je? Dit soort vragen werden door Netwerk Vitaal Limburg (NVL) behandeld in eerder georganiseerde events. Ook de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) herkent het belang en organiseerde al eerder bijeenkomsten met het thema ‘het belang van vitaliteit’.

Netwerk Vitaal Limburg is opgericht met als doel kennis te delen met ondernemers en (HR) managers en hen te verbinden op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Er moest bewustwording worden gecreëerd. “Tijdens eerder georganiseerde evenementen kwamen we erachter dat bedrijven met name op zoek waren naar praktische tips en startpunten, waar ze direct mee aan de slag konden”, aldus Pauline Verhoef, oprichter en woordvoerder van het netwerk. “Al 11 jaar ben ik verbonden aan Thermae 2000 en wat wij steeds meer zien, is dat een groeiende groep mensen hulp nodig heeft bij het ontspannen. Ze weten door alle prikkels gewoon niet meer hoe het moet. Tijd voor actie”, aldus Verhoef.

Ook Huub Narinx, directeur LWV, herkent dit probleem. “Vorige week sloot ik mijn laptop om 22.30u om een half uur later te gaan slapen. De dag erna zat ik ongemerkt om 7.10u alweer een zakelijke whatsapp te beantwoorden. Geen probleem, want ik weet mijn balans wel te houden, maar veel jeugd heeft daar moeite mee. We zien ook het gevecht bij het MKB om hun belangrijkste kapitaal, hun medewerkers, fit en energiek te houden.”

 Vitaal Kennisontbijt op Prinsjesdag

Om die reden bundelen LWV en Netwerk Vitaal Limburg hun krachten. Door voorafgaand aan de week van de vitaliteit een Vitaal Kennisontbijt te organiseren op dinsdag 17 september 2019. Dit evenement vindt plaats bij Buitengoed Vaeshartelt, dat zelf ook actief aan de slag is met vitaliteit op de werkvloer. Wij stellen onszelf ten doel dat ten minste 80% van de deelnemers op 17 september direct erna actief aan de slag gaat met vitaliteit op de werkvloer. Dit event staat niet op zichzelf, maar zal het eerste zijn in een reeks, want de ambitie is om écht een beweging op gang te brengen. “Als we volgend jaar in Limburg de gezondste werknemers van Nederland hebben, dan zijn we op de goede weg!” aldus Narinx.

Facebook
Twitter
LinkedIn