Beste Vitale MKB collega,

Wat een jaar hebben we (bijna) achter de rug, waarin we terugkijken op een nieuwe werkelijkheid. Eén waarvan we met zijn allen nooit hadden gedacht dat deze zou ontstaan. Er is genoeg over gesproken en onze hoop is gevestigd op het vaccin. Hiermee hopen we snel meer te kunnen, op zijn minst allemaal onze bedrijven open houden. Vanuit mijn voorzittersrol van Netwerk Vitaal Limburg (NVL) richt ik graag kort het woord tot iedereen, omdat er ook positieve zaken zijn, waar we op kunnen terugkijken.

Preventie actueler dan ooit 
Het thema ziek zijn, heeft het thema preventie vleugels gegeven. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld een prachtig initiatief gestart, te weten Vitaal Bedrijf, gesteund door de staatssecretarissen Blokhuis en Van ‘t Wout waar bedrijven gratis een scan op kunnen doen als ze de eerste stap willen zetten om hun medewerkers te steunen om vitaler te leven. Nog niet met vitaliteit aan de slag en wel vrijblijvend interesse? Kijk op www.vitaalbedrijf.nl.  Ook de aangesloten bedrijven van ons netwerk kunnen je op weg helpen om te starten met vitaliteit binnen je bedrijf.

Mooie plannen Netwerk Vitaal Limburg in 2021
Voor 2021 gaat NVL, dat ook dit jaar is gegroeid met nieuwe partners, er weer vol tegen aan. Naast de online workshops, waar we mee door zullen gaan, staan er mooie zaken op het programma. Zo zal onze vitaliteitspartner Rabobank een aantal vitale events (dan wel digitaal of in real live) organiseren en gaat het LWV intervisiegroepen oprichten rondom vitaliteit, waarover snel meer. Alles om naast enkel oriëntatie op preventie, de bedrijven daadwerkelijk te activeren ermee aan de slag te gaan. Want gezonde en vitale medewerkers levert zo veel voordelen, een fijne werksfeer, minder ziekteverzuim en meer productiviteit.

Verplicht ontspannen 
Tot slot in (met name) de eerste lockdown moesten we eigenlijk verplicht rust nemen, voor sommigen heftig, maar hierdoor wel een belangrijk inzicht dat dit wellicht te weinig gebeurt in het normale jachtige leven. Geluk zit in kleine dingen, was een veel gehoorde uitspraak. Mensen hebben vaak het idee dat ze zich de rust niet mogen gunnen, want ‘daar is nu écht geen tijd voor’.
Nou, ik ben al 12,5 jaar verbonden aan Thermae 2000 en hierdoor continue bezig met het onderwerp ontspanning. Ik heb me verdiept in mentale- en fysieke ontspanning en voor beiden geldt: ‘De best time to relax is if you don’t have the time for it’!

Namens alle partners van Netwerk Vitaal Limburg wens ik jullie alvast mooie liefdevolle feestdagen en een vitaal en ontspannen 2021 (in alle opzichten).

Groeten,
Pauline Verhoef (Thermae 2000)

Facebook
Twitter
LinkedIn